Wednesday, August 24, 2011

Rant nr. 2

Laikam tiešām ilgs laiks pagājis, kopš man pēdējo reizi sejā spļauj...

Burtiskā nozīmē, mind you! :)

Jā, bija tāda lieta nupatās.
Sākšu no sākuma - paralēli mūsu kopējiem pienākumiem ar internātskolu un ikdienas lietām, vēl mūs grib piesaistīt darbam dienas skolas klasēs.
Par to, protams, sapriecājos, bet izskatās, nedaudz pāragri. Skolā ir trīs klases:

  1. PTG (Practical Theoretical Group) - vecākie un atbildīgākie studenti - Marks un Nadja - un puisis Neutons, ar kuru ir 50/50. Šī klase gatavojas vidusskolas eksāmeniem dažos priekšmetos, mācās franču valodu un plāno iziet praksi kkādos uzņēmumos.
  2. Jaunākā klase, kurā ir vairums internātskolas meiteņu - arī pamatā saprātīgas un gatavojās galvenokārt 9. klases eksāmeniem.
  3. Vacational class - studenti, kuri nevar būt parastās klasēs. Viņiem ļoti minimāli uzmācas ar mācībām (viens vai divi priekšmeti pamatskolas līmenī), vairāk mēģinot viņus nodarbināt praktiskās lietās, piem., vienkāršos celtniecības darbos. 
Uzminiet kura klase tika man, ja zināms, ka Lauma dabūja PTG un Kadidža dabūja jaunāko klasi?

Vacational class šogad sastāv no diviem gangsta-keksiem - Nikolaja un Madsa (izrunājas kā Mess). Viņus šobrīd mēģina piedabūt pie kka darīšanas ar norunu, ka viņi var sapelnīt sev naudu ekskursijai uz Savienotajām Valstīm, bet vienalga strādājuši viņi nekad nav un diezgan uzkrītoši nespēj piespiesties neko darīt vairāk par ~10 minūtēm.

Long story short - šodien mums sanāca incidents ar deju pasniedzēja Aloisa apmētāšanu ar maizi, aizrādījumiem un spļaušanu sejā. Par draugiem vēl laikam neesam kļuvuši...

Mana reakcija - pirmā doma "they do not pay me enough for this". Bet tad atceros, ka maksāt man nemaksā vispār, tātad tas viss ir pašmotivēts. Lai vai kā - interesants experience.

13 comments:

Anonymous said...

Тех, кто меньше и слабей,
не задумываясь бей.

Пизди маленьких и слабых!
хлоп-хлоп, хлоп-хлоп-хлоп!
Пизди маленьких и слабых!
хлоп-хлоп, хлоп-хлоп-хлоп!

Filips said...

Gy, ja detej ne bju... da i vsja ideja v tom chtoby pokazatj im, chto mozhno konflikty po drugomu reshatj.

Filips said...

Ok, nomazgāju seju, pakrāsoju skavenus un nomierinājos.

Tagad jāatzīst, ka, kaut arī biju iedomājies, ka protu ar cilvēkiem rast kontaktu un viņus motivēt un organizēt, tomēr esmu nedaudz strupceļā.

Ir kādas idejas/novērojumi?

JSA said...

нда .. розовой гитарой по спине в данном случае не прокатит..
а этих молодых людей чё-нибудь в жизни вообще интересует?

Filips said...

Interesy raznoobraznye - gangstery, shmalj. Denjgi.

Vopros, kak pokazatj molodezhe chto bez etogo estj i drugie veschi?

Garsh said...

Nu, pirmā doma, protams - beisbolene.
A ko Tu gribi teikt - ka ir citas lietas bez "gangstery, shmalj. Denjgi?" Realy?

Bet, ja jauniešus ielikt vidē kur aktīvi jādarbojās, lai tiktu ārā? Dziļā nekurienē - piemēram aļa Somijā ziemā 100 km līdz tuvākajai civilizācijai? Moš saprastu, ka par savu dzīvībiņu ir jācīnās?

vanags said...

"I'm sorry, but it seems like our first days will be a bit awkward as this is my first time working with complete losers."

Kārlis said...

Nu ar āmurīti viņus, kā rūķis. :) Būs vismaz mierīgi uz pāris sekundēm (kas, protams, atkarīgs no Tevis uzkačātā leveļa).

Ja nopietni, Garā ieteikums ir vērā ņemams.

kaza said...

"Somijā ziemā 100 km līdz tuvākajai civilizācijai? Moš saprastu, ka par savu dzīvībiņu ir jācīnās?"
kāpēc jauniešus ... Somijā?...vajag ņemt līdz uz ĀFRIKU , tur lai ...par dzīvībiņu...

JurisJe said...

Vajadzeeja gan vinjam iespljat pretii. Ar taadiem cilveekiem humaanaas metodes straadaa (varbuut) tikai peec tam. Ja tu paraadiisi sevi, kaa vaajsh humaanists, tev dirsiis virsuu. Un tu vairs neko nevareesi mainiit.

Filips said...

"Vajadzeeja gan vinjam iespljat pretii."
Atzīšos, ka šī bija mana pirmā doma. Bet tad padomāju - tas ir tas ko viņi saprot, bet mēs taču mēģinām viņiem iemācīt, ka var arī citādi...

Vienvārdsakot, laiks rādīs.

Adrians said...

Turies!

Eduardss said...

Pirmais, kas atmiņā atausa pēc šīs ainas iztēlošanas ir mūvijs no skolas laikiem "One Eight Seven". IMO (ne)daudz disciplīnas un autoritāti. Kā to iegūt :/... varbūt uzspēlē krievu ruleti ar kādu :D. Pacietību!