Tuesday, August 30, 2011

Brīvas dienas

Par spīti radītajam iespaidam, ja nu kādam no iepriekš rakstītā salikās, ka mēs galīgi nestrādājam :), pagājusī nedēļas nogale mums bija pirmās oficiālās brīvās dienas.

Brīva nedēļas nogale mums pienākas tikai vienu reizi mēnesī. Sākumā man šķita, ka ļoti vajadzētu šīs brīvdienas izmantot - visu laicīgi saplānot un paceļot pa Dāniju. Bet, protams, viņas pienāca tik ātri, ka saplānots netika nekas :)

Lai mazliet pamainītu vidi un radītu brīvdienu sajūtu, jau piektdienas vakarā devāmies prom no Hellebaekas un aizbraucām apciemot savas komandas otru daļu Roskildes skolā. Sestdiena tā arī pagāja klačojoties pa Boserupu. Kaut arī man bija dīdiens, ka vajag kaut kur skriet un darīt, tomēr interesanti uzzināt, kā viņiem tur iet. Abas skolas ir diezgan atšķirīgas un arī mūsu ikdienas atšķiras. Tur DIiem, šķiet, ir vairāk brīvā laika, bet skolēni mēdz būt problemātiskāki. Pagājušajā nedēļā bijis kautiņš, kurā skolēni uzbrukuši arī skolotājam. Viens no skolotājiem ir jau iesniedzis atlūgumu un ir skolotāji, kas apsver līdzīgu domu.. Vārdskot, traki.

Vakarā aizgājām uz bāru. Vispār jau nekad neesmu bijusi baigā "bāru meitene", bet jāatzīst, ka vairs galīgi nemāku tādā uzvesties. Un tad vēl viens no galvenajiem programmas noteikumiem - "no alcohol". Bez aliņa pavisam jocīgi :D Bet beigu galā bija jautrs vakars ar kakao, galdaspēlēm, ģitāristu un galda futbolu :) Ja nu kādreiz esiet Roskildē, iesaku vietiņu "Gimle".

Svētdien man izdevās pierunāt Filipu aizdoties kaut kur "pasaulē". Pārējos komandas biedrus gan nesanāca iekustināt. Būs pie šī vēl jāpiestrādā. Tā nu mums sanāca divvientulīga tūristiska diena Kopenhāgenā - centrālās iepirkšanās ieliņas, Nyhavn osta, Karaļnams un Mazās Nāriņas satatuja. Tam visam pa vidu uzskrējām arī Red Bull BMX sacensībām. Iespaidīgi puiši tur lēkāja.
Nyhavn ostā. Kaut kur fonā esošajās mājās esot dzīvojis Hanss Kristians Andersens. Mazā Nāriņa - Carlsberg dibinātāja dāvana pilsētai. Mazā Nāriņa tiek uzskatīta par pasaulē atpazītāko Dāni :)

6 comments:

vanags said...

Vai ir arī eksplicits noteikums "no weed"?

Lauma said...

Tas ieskaitās pie otra galvenā noteikuma "no drugs"..

Garsh said...

Izklausās, ka Fiļam būs mežonīgi grūti šo gadu bez alkohola iztikt...

nw said...

Rīgā bāros krāna ūdeni ar citronu un ledu var dabūt par velti :)

Filips said...

Rīgā krāna ūdeni pat ar ledu un citronu labāk nedzert (imo).
Dānijā gan ir ok - visi dzer krāna ūdeni un tas arī ir garšīgs.

Kaut kā tā.

Filips said...

Garš - zin kā, kamēr drīkstēja, tikmēr negribējās, tagad, kad nedrīkst, brīžiem tā gribās piedzerties...