Wednesday, August 24, 2011

Ceļš uz sirdi ved caur...

Kulinārija

Jau pirms bijām pieteikušies šai programmai mūs biedēja - esot te viena skola ar ļoti ierobežotu ēdienkarti.
Uzminiet, kura tā ir?

Formāli ierobežojumi darbojas uz visām ēdienreizēm, kurās piedalās skolēni (tas ir viss izņemot open  weekends, kas ir vienreiz mēnesī), un ir sekojoši:

  1. No sugar. Cukurs dodot jauniešiem papildus enerģiju, kuras viņiem jau tā esot par daudz. Jocīgi ir tas, ka brīvi tiek lietots medus un arī ievārījumi, kuros ir cukurs... 
  2. No dairy products. Kaut kam esot teorija, ka piena produkti pastiprinot ADHD simptomus. Es šos simptomus jauniešiem īpaši neredzu, so - varbūt, ka tas strādā ... 
  3. Healthy food in general. Ar šo nu gan katrs izpaužas kā var. Neēdam to, neēdam šito. Kas mani visvairāk nogalināja ir tas, ka, pirms Lauma tika pie brokastu gatavošanas goda, katru rītu dzēra smoothie ar proteīna pulveri (!!).
Izklausās briesmīgi, taču patiesībā tik traki nav - šie 3 ierobežojumi tiek bik atlaisti 'on special occasions'. Tad nu gan arī parasti pavelkamies - so far esmu divas reizes taisījis Filadelfijas siera kūku un vakar ēdām šokolādes kūku un ceptus ābolus ar medu, sviestu un kanēli.

Vienīgais - gaļas viņiem ir maz. T.i. viņi saka, ka gaļa ir un viņi to ēd, bet tas 95% gadījumu ir chicken. Atlikušajos 5% tā ir liesa malta liellopa gaļa. Cūciņu līdz šim vispār neesmu saticis :(.
Man gan šķiet, ka šis ir vairāk finansiāls nekā veselīga dzīvesveida apsvērums - sakarā ar krīzi pašvaldības ir nogriezušas budžetus un attiecīgi skolai ir mazāk skolēnu un naudas.

Kaut kā tā arī dzīvojam

P.S. Šonakt kkur ļoti tuvu skolai iespēra zibens - pamodināja visu skolu un izsita pusi no korķiem. Dabūju iepazīties ar vietējo elektrības sistēmu.

4 comments:

JSA said...

Bet mēs pirmdien Steiku Haosā cukgaļas ribiņas ēdam :D

Filips said...

Grrr....

Lelde said...

Es arī gribu Filadelfijas siera kūku!

Adrians said...

Nedrīkst cukuru, bet drīkst medu & ievārījumu = sounds like uneducated hypocrisy :/