Monday, April 8, 2013

"Storming" fāze

Esam ceļā. Un diezgan jau aizbraukuši. Patreiz atrodamies Benguela - viena no Angolas lielajām pilsētām un arī viena no tūristiskajām (cik jau vispār te tāds tūrisms eksistē.. es joprojām esmu pārsteigta!), jo atrodas okeāna krastā.


Svētdien bijām pludmalē, dažiem studentiem tā šķiet bija pirmā reize pie jūras.. Jautrības bija lielas! :)
Kā tad i? Ir pa kalniem un pa lejām. :)

Mēs esam ar cilvēkiem, kas nekad nav ceļojuši, ceļojumā, kurš prasa daudz pieredzes un motivācijas. Pozitīvā puse - cilvēki ir jauki un ieinteresēti. Vairāk gan tūrisma daļā, kas rada uzkrītošas problēmas - piemirstas tiek mācības, naudas izrādās nepietiek tūristot caurām dienām.. utt.. :) Mācamies. Mēs ar Filipu nosmaidījām - mūsu autobuss patreiz ir vētrainajā attiecību sākuma fāzē.



Praktiskās lietiņas.. Arī būs interesantas. Regulāri aizmirstās, ka vajag laicīgi sākt taisīt ēst, kaut gan to cerams ar laiku iemācīsimies :) Problēmas būs ar ūdeni - nevisur un viegli tas ir pieejams.. Šis mums iekš Huambo dzīvojot bija jau galīgi aizmirsies.. Būs grūti ar elektrību, jo autobusā datoram īsti nepietiek.. Un Ķīniešu "pārveidotāji" arī izskatās ātri no mums atvadīsies... Nu tā i.. :)


Pagaidām gan esam ļoti labā situācijā. Vēl ir Angola un ir pieejami draugi :) Benguelā tikām apmesties viena topoša veikala aizmugurējā pagalmā. Te mums ir tualete, dzeramais ūdens, elektrība un viegli pieejama pilsēta.. To arī pagaidām izbaudam visās nozīmēs. Tuvākajās dienās mūsu studenti mēģinās īstenot kaut ko līdzīgu "Ēnu dienai".



Un visi joprojām ceram drīz dabūt trūkstošās pases, vīzas un šoferi, lai var doties tālāk :)

2 comments:

kaza said...

Liels prieks saņemt ziņu no pasaules apceļotājiem!
Cerams ka vīzas atnāks ātrāk nekā jums uz Dāniju. Vai uz visām iecerētajām valstīm būs jāgaida vīzas atsevišķi?
Smuka jums tā baltā mobilā tāfelīte. Vēl smukāk izskatīsies , kad uzkārsiet džungļos uz koka...:)
Attiecības romeodžuljetiskās?
A kur pārējie autobusi?

Lauma said...

Vīzas katrai valstij atsevišķi. Bet tā nav galvenā problēma. Sliktāk ir tas, ka dažiem studentiem joprojām nav pases, kaut arī viņi tām pieteicās jau novembrī...

Attiecības komandas veidošanas nozīmē.. :)
Pārējie autobusi arī kaut kur pa Angolu mētājas :) Vēl pagaidām šķiet visi esam vienā "pasu/vīzu/nepietiekošidaudzšoferu" bedrē