Wednesday, April 17, 2013

panika Namībijā

Esam ieradušies un pavadījuši pirmo panikas pilno nakti :)

Braucot uz robežu stress bija pamatīgs. Izrādās, ka tik viennozīmīgs tas noteikums par Angoliešiem bez pasēm un iebraukšanu Namībijā nemaz nav.. Atkarīgs, kurā provincē dzīvo, utt... Pēc svinīgām runām kopējā kolonnā un lielā neizpratnē tomēr braucām uz robežu mēģināt..

Tam sekoja interesantas, viegla haosa pildītas stundas. Tomēr beigās iekšā tikām visi. Tiem, kuriem nav pases - uz desmit dienām.. Tuvāko desmit dienu laikā tad arī redzēs .. Cerams uzradīsies pases.

Iebraukšana Namībijā mūsu jauniešiem ir liels notikums. Pirmo reizi ārpus savas valsts. Izrādās, neviens tiešām nerunā portugāliski, cita nauda, visur bandīti.. :)

Tieši tas arī notika pirmajā naktī.. Atradām vietu teltīm tajā pašā pierobežas pilsētiņā. Visu sarunājām ar policiju, kopā bijām četri busi vienā pļavā - ap 120 cilvēku.. Viss it kā ok, visi it kā dodas gulēt.. Un tad pēkšņi nakts vidū sākas panika par to, ka kāds mūs noteikti pa nakti nožmiegs.. Visi savāca teltis, saleca autobusā.. Izņemot mūs ar Filipu un šoferi.. It kā smieklīgi.. bet..

No rīta gan visi pasmējāmies, sarunājām ar bailēm turpmāk cīnīties.. Nevis kūdīt paniku. Un šodien mēģināsim atkal tikai citā ciemiņā :)

Sveika Namībija!

4 comments:

Sandra said...

Nu, jūs tur uzmanīgi, viņiem tomēr labāks "čujons" uz Āfrikas "mežonīgo dabu" :) Ja nākamajā reizē autobusā pazūd arī šoferis ar savu telti, tad uzmanieties :D
Ka neatstāj :D:D:D

Una no Vēlais rīts said...

Man likās, ka Namībija ir diezgan civilizēta valsts.. Mani senči tur bija ekskursijā, bet laikam jau katrā valsts stūrī citādāk.

Garsh said...

muuuuhhhhaaaaaa! Labais.

Vienkārši Marija said...

Tik tiešām, interesanta jums tur dzīve Namībijā, vārdsakot, Afrikas
mežonīgajos plašumos,zem klajas debess, cīnoties ar šaušalīgām bailēm no bandītu uzbrukuma... Vai
gan mēs varam pretī likt Latvijas
gadsimta trakākos plūdus, kad Ogrē
vismaz 80 mājas applūdušas un savā mājā ūdenī pie griestiem noslīkusi veca sieviņa.Par Pļaviņām un Daugavpili nemaz nerunājot.Tur dabas stihija-ledus kalni vēl gāžas
iekšā pilsētā,sagraujot visu,kas ceļā... Lai jums droša ceļošana !




















!