Wednesday, April 24, 2013

Oukwanyamas karaliene

Vietējās kultūras iepazīšanas vārdā apciemojām Oukwanyamas karalieni. Jā - īstu karalieni! :)

Viņas pils atrodas netālu no mūsu apmetnes un vietējie bērni mums stāstīja, ka tur var vienkārši aizbraukt apskatīties.. Tik vienkārši gan tas tomēr nebija, jo tur patiešām ir ne tikai pils, bet arī karaliene. :) Un kurš gan ierodas pie karalienes nesarunājot vizīti!? Par to viņa uz mums bišķiņ padusmojās. Tas nebūt nav patīkami, kad karaline uz Tevi dusmojas! :) Bet tomēr piekrita mūs uzņemt. Pēc tam, kad mūsu studenti viņai nodziedāja pāris dziesmas, viņa atmaiga un atļāva mums apskatīt pili. Bildēt gan tā arī neatļāva, jo viss vēl neesot līdz galam atjaunots.. Tālāk redzamās bildes ir neoficiālas.. :)

galvaskausu artifakts
pie karalienes jāiet caur ļoti sarežģītu tuneli...
Karaliene nerunāja angliski; vietējie jaunieši mums ļoti palīdzēja ar tulkošanu. Gluži tāpat kā Angolā (sobas un viņu vadītāji), arī šeit tradicionālā valdība/vadība joprojām eksistē blakus mūsdienīgajai un pret to ir ļoti liela cieņa. Līdz ar to jāatzīst, ka piedzīvojums patiešām bija iespaidīgs un pirmo reizi mūžā esmu spiedusi roku īstai karalienei! :)

2 comments:

kaza said...

Super!!!! tā gan ir ekzotika!
A karaļa nav? matriarhāts vai kas cits veel?
A sviniigais tunelis tik rāda, ka galvenais nav nauda bet radošums :)

Vienkārši Marija said...

vai tuvumā nebija manāmi arī troņmantnieki ? Un cik dienas roku nemazgāji,pēc tam , kad to bija paspiedusi karaliene ? Un vai varētu pastāstīt, kāpēc pils bija jāatjauno,vai tā ir tik sena ,vai katrai nākamai paaudzei tā jāatjauno? ?