Wednesday, December 26, 2012

siltie Ziemassvētki

Angolā, tāpat kā Latvijā, Ziemassvētki (šeit un tagadējā vasaras vidū šis vārds īsti neiederas) tiek pavadīti ģimenes lokā. Mūsu skolas studenti arī ir devušies mājās, un mums no sākuma plānojās klusi svētki savā mazajā lokā. Bet...

Pirmkārt uz svētkiem mūs apciemot ir atbraukusi Cadijas māsa, kura dzīvo Luandā; un vēl viens DI - Andrejs no Rumānijas, kurš Angolā ir jau kopš marta un patreiz ir palicis bez komandas biedra (viņa biedram visai interesantu, ar Itāļu mafiju saistītu iemeslu dēļ nācās atgriezties Eiropā ātrāk nekā paredzēts).

Svinēšana mums sākās jau 23. decembrī, kad mūsu skolas direktors Dag Rune mūs visus uzaicināja uz peldi / pikniku uz kādas stundas brauciena attālumā esošo upi zem nosaukuma Keve.

Papeldēt straujajā upē bija grūti, bet apslapināties sanāca. Tagad varu lepni teikt, ka dienu pirms Ziemassvētkiem esmu peldējusi atklātos ūdeņos. :)

Tālāk arī Ziemassvētku vakars mums sanāca daudz aktīvāks nekā sākotnēji paredzējām. Iesākām ar Portugāļu stilā pagatavotām Ziemassvētku vakariņām - menca un "Karaļa" kūkas paveids "Karalienes" kūka. :)


Portugāļu meitenes droši vien jau šajā brīdī jutās kā mājās, bet man līdz Ziemassvētku noskaņai vēl bija dikti tālu. Varbūt tādēļ, ka pirmo reizi Ziemassvētku vakariņas ēdu zem palmas un zem klajas debes.. :)


Pēc mūsu vakariņām devāmies, kā izrādījās, vēl vienās vakariņās. Mūs uz balli bija ielūguši blakus skolas skolēni, kur daudzi ir no tālākiem Angolas galapunktiem un ne visi pa svētkiem varēja aizbraukt mājās.

Te nu beidzot sajutu Ziemassvētkus - eglīte (kura patiesībā bija tūja), dažas arī mums zināmas Ziemassvētku dziesmas...



Tādā labas izēšanās un izdziedāšanās garā svinēšana turpinājās līdz pat nākošās dienas pusdienām.

Noslēgumā jāatzīst, ka kaut arī kompānija jautra un svētki neparasti, es tomēr mazliet ilgojos pēc sniega un galvenokārt pēc Jums! :)

1 comment:

Aija said...

Mīļā Laumiņ, tas ir labi, ka ilgojies pēc mums. Mēs arī ilgojamies pēc jums.
Bet, pēc bildēm spriežot, jums ziemassvētki bija ļooooooti interesanti. Sevišķi jauka ir tā bilde pie "eglītes" ;)
Un, manuprāt, bez sniega mierīgi var iztikt. Vismaz es nu noteikti būtu sajūsmā, ja sniegs man vispār nebūtu jāpiedzīvo :) Bet Dievs ir parūpējies arī par mums un pašlaik sniega krājumi aktīvi rūk. Tas priecē :)