Tuesday, December 18, 2012

Alemanha

.. Jeb "Vācija", jeb vietējais tirgus :)

Nosaukums radies no kaut kādas kombinācijas ar Vācijas panākumiem pēdējā pasaules futbola čempionātā tajā pašā gadā, kad tirgus tika pārvietots vairāk ārpus pilsētas jeb "ļoti tālu". Mūsdienās gan Huambo ir apstiepusies bik apkārt šim diezgan lielajam veidojumam.

Par izmēru tā ir, ka sākumā mums visi stāstīja - nu tik liels, tik liels.. Bet nu.. maziņš protams nav, bet nav arī neizstaigājams. Atrast gan tur var praktiski jebko un par draudzīgākām cenām nekā veikalā. Gribās salīdzināt ar Rīgas centrāltirgu, kaut arī jāatzīst, ka ļoti sen tur neesmu bijusi.. Tomēr kaut kā šķiet, ka plaukti te izskatās diezgan līdzīgi - pilni ar Ķīnā ražotiem krāmiem :)


Izņemot milzīgu sadaļu priekš šeit ļoti populāro motociklu detaļām (tās gan arī droši vien Ķīnā ražotas) un smagās mašīnas ar ananāsiem :)


Ņemot vērā, ka mums tirgus ir kādas pusstundas gājiena attālumā, mēs tur mēģinam piestaigāt kādas pāris reizes nedēļā, lai iepirktu viskautko ikdienā nepieciešamu. It īpaši augļus :) Tos mums skolas ēdienreizēs nedod, bet garšo viņi te dikti labi!


Kas man patīk - kaulēšanās te nav iecienīta. Cenas, kaut arī nekur nav uzrakstītas, pa lielam ir vienādas.. Iespējams, ka mūsu baltajām sejām bik dārgākas.. Tomēr visa māksla slēpjas zināt, kas ir dārgi un kas nē .. un ja kaut kur piedāvā ko nepieņemamu, tad vienkārši paiet tālāk, kur piedāvājms būs labāks.

Šos gan vēl nav bijusi drosme nomēģināt! :)

3 comments:

Lelde said...

Man patīk bilde ar bērņukiem uz muguras :)
Es savējo gan vairs lakatā nenēsāju - smaga un ārā auksts, tagad ērtāk ar ratiem.

Lauma said...

Te ratus vispār neesmu redzējusi.. Un te māmiņām būtu vēl daudz vairāk ko žēloties par "ar ratiem nepieejamām vietām" :S
Neesmu arī redzējusi, ka bērniņus kāds nēsātu uz vēdera piesietus.. vienalga cik maziņš, vienmēr uz muguras. Tāpat arī - vienalga cik maziņš, ja vari staigāt, tad vari sākt nēsāt apkārt savus brāļus/māsas :)

kaza said...

nu vai jūsu portugāļu valodas tur pietiek? un ko daraat starp tirgus apmeklējumiem?