Saturday, February 9, 2013

Atkal nedaudz par lauksaimniecību


Slikti: nopirkto cūku pārējās presoja tik stipri, ka tā bija atkal pārlēkusi žogu un mēģinājusi mukt prom, bet necik tālu nebija tikusi, jo bezspēkā pakritusi ceļmalā.
To pamanīja mūsu studenti un atskrēja pie manis ar tekstu, ka atraduši beigtu cūku. Cūka vēl bija dzīva, bet likt to atpakaļ pie pārējām man necēlās roka un ieliku to vistu kūtī.

Labi: pagājušonedēļ mums piedzima cālīši - divus izsēdēja viena vista, divus - otra (kas dēja olas, nezinu).
Slikti: divi no cālīšiem drīz pazuda. Pierādījumu nav, bet es vainoju cūku.
Sliktāk: vistas turpināja presot cūku un viņas diezgan nopietnās rētas nedeva viņai īpaši atlabt/uzbaroties. Pieņēmām lēmumu, ka jābeidz mocīties un otrdien cūku nokāvu (ar šo laikam esmu ieguvis nelāgu reputāciju studentu starpā).
Drusku labāk: šoreiz man cūkas kaušana veicās daudz raitāk - maziņa cūciņa un liels nazis (to laimīgā kārtā nopirku iepriekšējā dienā). Gaļas gan mazai cūciņai nebija daudz. Padoms visiem - neignorējiet cūkas spalvu nosvilināšanu, ja to neizdara, tad sautējums ar cūkas matiem izskatās ļoti neapetītīgi.
Vēl labāk: precīzu datumu nezinu (kauns), bet šonedēļ piedzima 4 jauni sivēni. Šodien jau bija izlīduši no mājas! Vienam gan izskatās, ka ir satraumēta kāja - kāds nezin, vai tur ir kas darāms?
Atkal sliktāk: šodien manu acu priekšā nomira viens no atlikušajiem cālīšiem :( Otrs arī uzvedās jocīgi - veic tādas tā kā rīstīgas kustības. Ir idejas, kas var būt pie vainas? Ja slimība, tad ko tur var līdzēt?



Patvaļīga bilde:

Shoprait'ā atradās laikam vienīgais Huambo fastfoods - Hungry Lion. Liellopu gaļas hamburgeris nebija labs.


3 comments:

vanags said...

Ja lopiem ir problēma, tos ved pie veterināra. Alternatīva - veterināru vest pie lopiem.

Filips said...

Tas viss ir baigi superīgi vietās, kur ir veterināri.
Šeit, cik saprotu, vienīgā opcija ir vet. bodīte tirgū, kur tirgo mājdzīvnieku zāles.

vanags said...

Kā teica kāda dāma - kas nav, tas jāiegādājās.