Monday, September 24, 2012

Jardim Zoológico

Nezin, cik tas vispārzināms fakts, bet mums patīk apskatīt Zooloģiskos dārzus. Tad nu arī uz Lisabonas Zoo aizgājām palūkot. :)

Viss Zoo dārzs šķita kā tāda liela tropiskā māja. Galvenokārt laikam dēļ siltuma un eksotiskajiem augiem visapkārt. Jāatzīst gan, ka arī eksotiski un iepriekš neredzēti zvēriņi netrūka - degunradzis, tai skaitā baltais, un okapi.
Lisabonas Zooloģiskais dārzs ir cītīgi parūpējies, lai apmeklētājiem visu laiku būtu ko darīt. Barošana jeb šovi ir izplānoti visas dienas garumā. Starp tiem paliek tieši tik daudz laika, lai lēnā garā varētu aizstaigāt līdz nākamajai skatuvei; pa ceļam šo to apskatot. Daži no tiem ir "tikai barošanas" ar maziem atstāstiņiem, citi daudz iespaidīgāki, godīgi stāvot zem vārda "šovs".

Man visvairāk iepatikās putnu barošana, kādu iepriekš nekur nebiju redzējusi. Ērgļi, pūces un papagaiļi lidoja ļoti tuvu virs galvas.. Tā arī nesapratu, kādēļ viņi nelidoja prom.. Droši vien garšīgi baroja.. :) Un protams, jautro un draudzīgo delfīnu šovs!
Vēl viena lieta, kas dikti iepatikās un ko daudzi zoodārzi varētu mācīties no Lisabonas, bija gaisa vagoniņš, kurš pārbrauc pāri zoodārzam, atrādot dzīvnieciņus no augšas. Kā par laimi lauvām jābrauc pāri kā gandrīz pēdējām un tad jau vairs nav tik bailīgi.. :)

No comments: