Sunday, September 9, 2012

aizdomājos

.. Par patikšanu un nepatikšanu, par gribās un negribās, par lietām un viedokli, kurš tiek izveidots priekšlaicīgi un reti kad tiek mainīts..

Kaut kad iepriekš rakstīju par Portugālieti Vācijā, kura Vācijai meklēja visādas vainas (nu tāpat kā es Dānijai).. Ne jau tas, ka Vācija slikta, vai tur slikti.. Bet ja īsti tur negribas, tad var atrast visādus pat neeksistējošus sliktumus.

Patreiz mums kaimiņos dzīvo Franču puisis, kurš Lisabonā ir nonācis ar Erasmus palīdzību.. Bet "nevēlami", jo pirmā un otrā izvēle viņam esot bijusi Brazīlija.. Viņš jau pirmās nedēļas laikā paspēja dabūt zilu aci un pazaudēt dzīvokļa atslēgas (nesaistīti notikumi).. Nez ar kādu viedokli viņš aizbrauks no Portugāles, kura savukārt man ir tik ļoti iepatikusies..

Un ar kādu viedokli es aizbraucu no Dānijas... Nav nekāds noslēpums, ka man uz turieni īsti negribējās. Iepriekšējais gads bija interesants, piedzīvojumiem un pieredzēm bagāts. Bet ir izveidojies tikpat neslēpts viedoklis par dāņiem, par Dāniju.. Varbūt ne gluži nepatīkams, bet tagad, kad šķiet būs jābrauc tur atpakaļ, lai tiktu galā ar vīzām, tad negribās. Pat uz īsu brīdi negribās. Kaut arī visdrīzāk, ka jebkurā citā, ne mūsu piedzīvotajā, turienes vidē dzīve ir daudz savādāka...

No comments: