Monday, October 17, 2011

Skolēniem brīvdienas, mums skola.

Iespējams jau iepriekš esmu pieminējusi, ka DI sagatavošanas programmai Dānijā ir divas puses - "naudas vākšana" (darbs skolā) un apmācības. Par to pirmo jau esmu diezgan daudz runājusi, bet par to otro tā mazāk. Tas laikam bišķiņ norāda uz ko (patīk man tas vai nē) tiek likts galvenais uzsvars. Tomēr, kad nu mūsu skolēni ir devušies rudens brīvdienās, mums sākās mācību maratons.

No Hellebaekas uz Boserupu devāmies jau piektdienas pēcpusdienā, uzsākot mācības jau vilcienā - apspriedām mūsu iknedēļas angļu valodas esejas. Jauks un jautrs veids, kā uzlabot Angļu valodas zināšanas.

Septembra vidū mums jau bija viena mācību nedēļa. Tas bija tāds mācību ievadiņš mūsu ierastajā kompānijā turpat Boserupas skolā. Šoreiz pasākums ir paredzētas lielākā pulkā (kopā divas komandas, ap 17 DI, no kuriem ap pusi ir no Latvijas (!?)) un tālākā vietā. Tad nu sestdienā devāmies prom arī no Boserupas, lai turpmākās divas nedēļas pavadītu Nakkebølles skolā.


No līdz šim redzētajām skolām, šī laikam ir skaistākā - gan ēka skaista, gan liels, kopts parks apkārt skolai un turpat Nakkebølles fjords. Viņiem te pat neesot naudas problēmas, kas te skolām pēdējā laikā ir ļoti populāras. Skolēnu te arī nav īpaši vairāk kā citur - uz visu lielo ēku ap kādiem 14 skolēniem. Bet te telpas īrē arī bērnu aprūpes mājas un jūrnieku skola.


Mācības pašas arī ir sākušās. Vismaz pagaidām viss notiek līdzīgi kā pagājušajā reizē - diezgan relaksētā režīmā un šķiet, ka turpmākās divas nedēļas vairāk būs kā atpūta. Nebūt nesūdzos! Sola gan mums pasaules un Āfrikas vēsturi, kā arī Angļu valodas eksāmenu.

2 comments:

Garsh said...

Vai Filips beidzot ir iemācījies spļaut sejā?

Sandra said...

Uz pāris mēnešiem atkal jūs samotivēs ;)