Sunday, June 9, 2013

Indijas okeāns, lēti datori, kopsapulce un lielpilsētas panika..

.. pēdējo nedēļu dzīvojamies pa bijušo Tanganjikas galvaspilsētu un Tanzānijas lielāko pilsētu - Dar Es Salaam.


Pāris no šeit pavadītajām dienām izsūtījām studentus pilsētas "izpētē". Kas nu kuram ātrāk iekrita acīs - kaut arī valodas grūtības joprojām lielas, it īpaši ņemot vērā, ka šeit galvenā sarunu valoda ir swahili, mūsu studenti un Avelino ļoti ātri atklāja lētos, no Dubajas ievestos datorus (kā Angolāņi uz to skatās - par mazu datoru ap $350). Sapirkās visi cik nu vien varēja.. :) Paralēli gan iepazina arī citus vietējos tikumus un cilvēkus. Ticiet vai nē, te patiešām viss ir kaut kā savādāk un kulturālie šoki ir ne tikai mums, bet arī mūsu skolēniem.



Tikmēr mēs arī izmanotjām izdevību paklīst apkārt. Izmēra ziņā pilsēta ir ievērojama, bet centrs viegli apstaigājams. Apmaldīties galīgi nesanāca - visi ceļi mūs kaut kā noveda pie vieniem un tiem pašiem krustojumiem un Indijas okeāna krasta :) Vecpilsētu gan arī neizdevās atrast, tai pāri pārbūvēti jauni debesskrāpji. Tomēr arhitektūra un atmosfēra ir interesanta. Joprojām jūtams sajaukums no vācu, britu un arābu klātbūtnes.




Dar piedāvāja arī ļoti labu iespēju studentus iepazīstināt ar vēl vienu izglītības jauninājumu - apciemojām Nacionālo muzeju. Izrādās daudziem tā bija pirmā reize muzejā! (Mūsu studentu pirmās reizes nebeidz mani pārsteigt - šajā ceļojumā ir pirmo reizi redzēti elektrības stabi un vadi, braukts ar liftu, gulēts teltī, redzēts okeāns un savvaļas dzīvnieki, utt utt..)


Muzejā visi parakstiņi gan bija angļu valodā. Kaut arī jaunieši cenšās, mēs daudzos brīžos piestrādājām par tulkiem un gidiem, paši redzot tik saraustītu daļiņu no muzeja.


Pa vidu tam visam sanāca noorganizēt kopsapulci ar vēl diviem autobusiem, kuri šajā laikā arī atrodas Dar. Pāris dienas pavadījām daloties ar stāstiem, iegūtajām pieredzēm un mācoties no citiem, kā un ko atlikušajā ceļojuma daļā darīt labāk.




Un protams - Indijas okeāns! Kā Filipiņš te lielījās, ka nu ir papeldēts visos Āfriku apskalojošajos ūdeņos :)



3 comments:

kaza said...

Lauma - AFRODIITE superiiga! (AFRodiites vaards tak laikam ceelies no AFRikas?!..
Un no kaada auglja viebjas Filips? Vai tik liels kokoss?? vai tas durians? ;)

Garsh said...

Teltis angārā - nice
Dzeltenajā kannā - soļara?

Lauma said...

Filips viebjas no fotoaparāta :) bet dzer jauna kokosrieksta sulu..

Par angāru sīkāk lasīt nākošajā postā, bet dzeltenajās kannās tiek iepirkta eļļa ēst gatavošanai.. Veselīga dzīves stila daudzums :) Un vēl tās kannas tiek izmantotas par soliņiem :)