Tuesday, April 3, 2012

Teijāteris..

Dānijā ar teātri ir kā ir. Nu viņš protams ir, bet lielākoties mums nesaprotamā valodā :) Neesmu tāds īpaši kulturāls cilvēks, bet pēc astoņiem mēnešiem izsalkums ir izveidojies pamatīgs. Tagad šķiet sekos pāris mēnešu atlīdzība.

Skolas savstarpēji veido ikgadējas teātra "sacensības". Katra skola sagatavo teātra izrādi, un kopējā pasākumā pāris dienas vasaras sākumā rāda šīs izrādes viens otram. Viena diena tiek veltīta arī DI teātrim. Šogad mēs tiksim iesaistīti gan skolas, gan DI teātrī - skolā tiek gatavota "Alise brīnumzemē", savukārt DI  teātris šogad ir viens liels priekšnesums, kas sastāv no desmit mazām lugām par un ap kodolieroču tēmu.

Tagad pie galvenās daļas :) DI paredzēto izrādi ir iespējams apskatīties Londonā. Ar mazu skolas atbalstu Filips un es izmantojām šo iespēju iedvesmoties mūsu izrādes veidošanai un apmierināt savu kulturālo izsalkumu.

Izrāde tiek rādīta teātrī "Tricycle", kas savas lugas orientē uz politisko situāciju un kultūras daudzveidības atspoguļošanu. Šī izrāde saucas "The Bomb".

Desmit mazās lugas tiek savītas kopā un rādītas divās daļās. Piecas stundas teātra! Laba teātra. Iespaīgi un noteikti bija to vērts. Ļoti labs veids, kā apskatīt šos vēsturiskos un mūsdienās joprojām aktuālos jautājumus par kodolieročiem un kodolkaru. Tagad tik jācer, ka mums izdosies kaut uz pusi tik labi pacelt šīs sarežģītās izrādes DI teātrī :)

Ak jā, uz pāris dienām pabijām Londonā! :) Vienmēr prieks tur atgriezties. Atšķirībā no Dānijas, tur jau ir pavasaris.

p.s. Atvainojamies Kārlītim! Viss tika organizēts tik ātri, ka tikai gandrīz atpakaļceļā iedomājāmies, ka vajadzēja Tevi paaicināt uz teātri :S

No comments: