Friday, March 23, 2012

Atskaite par skolas ekskursiju

Mūsu blogs nav miris! Kādu laiku tik viss bija “kā parasti” .. Un tad pienāca laiks gatavoties skolas ekskursijai… Par to gan varēja sākt rantot arī pirms brauciena, bet kaut kā neviens no mums to neiemanījās izdarīt. :)

Tad nu mazs atstāsts ar daudz bildēm pēc pasākuma..

Sākumā gan galvenā neapmierinātība - par organizēšanos. Protams, par skolas lielo ekskursiju visi runā jau no gada sākuma. Tomēr runāt nav tas pats, kas saplānot. Līdz pēdējam brīdim nebija pat īsti skaidrs, uz kurieni braukt. Gada sākuma domas bija par Portugāli, tad par Īriju. Beigu galā mēnesi pirms braukšanas, tika izdomāts apskatīt Poliju. Nedēļu pirms braukšanas mums paziņoja, ka Filipam būs jāpaliek Hellebaekā darīt iekavētus vietējos darbus, un dienu pirms braukšanas arī Cadija tika atstāta “aiz borta”. Beigu galā no DIiem aizbraucām tikai es un Areks, un Amins (kurš te pagaidām darbojas kā brīvprātīgais skolotājs un ir gandrīz mūsu DI barā).

Pirms brauciena līdz mums nonāca tikai aptuvena informācija – pirmā nakts Berlīnē (A), pāris dienas Krakovā (D), aizdosimies uz Auschwitz (C) un tad brauksim izbaudīt Polijas laukus Wlenas apkārtnē (E). Brauciens ar mašīnām, desmit dienas.


Visādi citādi OK, tik skolas ekskursijai man prasījās mazliet smalkāku plānu. Savus pienākumus par ēst gatavošanu un vakara programmu organizēšanu uzzināju ap 11tiem vakarā pirms izbraukšanas. Gribējās jau sākumā visu pa smuko, bet kad vairākas dienas pēc kārtas manām pūlēm laicīgi iepirkt pārtiku un izveidot kaut kādu ēdiena plānu, neieguvu nekādu atsaucību, pieslējos mūsu skolas stilam un mēģināju atslābt.

Protams es no visa šī pasākuma negaidīju atvaļinājumu. Lai arī bišķiņ redzēju Polijas laukus, Krakowu un Auschwitz koncentrācijas nometni, īpaši daudz laika objektu apskatei nebija. (Auschwitzē tas pat labi, savādāk varētu dikti skumji palikt..) Jau brauciena pirmajās dienās tiku iesaukta par "special task force", kas galvenokārt nozīmēja pavadīt laiku kopā ar Sāru :) Ar viņu reizēm ir grūti.. Ne tikai skolotājiem, bet arī pārējiem skolēniem. Sanāca pat tā, ka daļu no ceļojuma pavadījām atsevišķi no citiem, kad visi pavērsās pret viņu un sacēla varenu traci hostelī. Pret to man nemaz nebija iebildumi, jo kopā ar mums (mani un vēl vienu skolotāju) dotā meitene uzvedās daudz cilvēcīgāk un dabūjām izbaudīt arī tādu eksotiku kā vilciena braucienu no Krakowas uz Wroclawu un dienu Polijas lauku mājā.

Visā visumā ceļojums bija nogurdinošs, bet jauks. Pēc pirmo dienu konfliktiem, skolēnu vēlme pa vakariem “dzerstīties” tika apspiesta, daži strīdi tika atrisināti un beigu beigās visi viens otru labāk iepazina. Arī Polija visiem bija tīri interesanta. Par redzēto dažās bildēs...

Apmēram tik daudz redzējām no Vācijas.Man kaut kā neizdevās pieveikt Timo .. :)
Mafija dodas Krakowas ielās :)Kultūras objekti bija otrajā plānā, ka tik ātrāk tikt shoppot.
Manis pavadītā grupa. Mums pat izdevās pārliecināt Sāru, ka
pīrsingu mēlē viņa skolas ekskursijas laikā netaisīs... Nebija viegli :)
Bijušo karaļu pils Krakowā.
Es un Sāra ceļā uz Wlenu.Svētdienas rīta šahs. Beigu galā Sāra mani apspēlēja...
Saulaina svētdiena lauku sētā :)Bišķiņ atsvaidzināju jāšanas prasmi. Jāatzīst, ka zirgs arī atsvaidzinājās -
šī viņam šogad pirmā izjāde.
Dažiem no mūsu studentiem bija ļoti grūti iejusties lauku sētā...Paciemojāmies vietējā skolā.
Gandrīz viss ceļotāju bars (izņemot fotogrāfu).Es un Nadja pastaigā pa Polijas laukiem.
Pilī, kas uzbūvēta uz veca veca vulkāna.
Kopā ar maniem diviem lielākajiem "bullys" :D
Uzkāpu kalnā.
Mollie ļoti gribēja viņas paglaudīt; nesanāca..


2 comments:

Lelde said...

Beidzot kādi jaunumi no Jums! :) Un ko Filips pa to laiku darīja?

Lauma said...

Filips pa to laiku lika lamināta grīdas un tamlīdzīgas lietas.. :S