Friday, December 2, 2011

Hamburga

Kādu laiku mūsu apmācību kalendārā rēgojās ieraksts zem nosaukuma Development Conference. Tā arī neuzzinājām, kas tas par "zvēru", jo pasākums pēdējā brīdī tika atcelts. Par cik visi jau bijām ceļa jūtīs, nolēmām izmantot izdevību un vienalga "kaut kur aizbraukt" :) Tā mums sanāca jau otro reizi izbraukt ārpus Dānijas robežām. Šoreiz nevis uz tuvo Zviedriju, bet uz mazliet tālāko Vāciju, precīzāk uz tuvāko no Vācijas lielpilsētām - Hamburgu.

Galvenā plāna sastāvdaļa bija apciemot Hamburgā esošu NVO, kas orientējas uz palīdzēšanu cilvēkiem ar HIV/AIDS. Diemžēl šis pasākums atcēlās dēļ minētās organizācijas aizņemtības sakarā ar 1. decembri - starptatisko HIV/AIDS dienu. Īpaši pārdzīvot gan neviens nenesās, tāpat sanāca pāris jaukas vienkārši atpūtas dienas Hamburgā :)

Highlights:

Pastaigas pa pilsētu

Pilsētu mēs izstaigājām krustu šķērsu. Sākums bija pirmajā vakarā Filipa vadītā tūre uz sarkano lukturu ielu :) Es uz tādas vēl nebiju bijusi. Un izrādās, Hamburgā tur sieviešu kārtas pārstāvēm nemaz nav atļauts iet. Man gan paveicās un es pirmajām meitenēm tiku garām. Laikam viņas vēl nepaspēja noreaģēt. Dažas mūsu meitenes, kas nāca mazliet vairāk nopakaļ, dabūja sev sejā ūdeni, kafiju un pat vīnu... Viņas līdz ielas galam netika..

Izgājām arī tā saukto "bezmaksas pilsētas tūri", par kuru gan mums kā grupai jau sākumā palūdza samaksāt dzeramnaudu :) Bet bija to vērts. Izrādās Hamburga ir ne tikai viena no lielākajām Eiropas ostām, bet arī pilsēta ar daudz kanāliem un pat vairāk tiltiem nekā Venēcijā. Otrā pasaules kara beigās Hamburga esot ļoti cietusi. Pēc stāstītā man visu laiku bija jābrīnās, kā viņi tā iemanījušies visu atjaunot / atkal uzbūvēt.


Veiksmīgas sagadīšanās dēļ, Vācijā arī tagad Ziemassvētku priekšsākums. Tā man tāda sena vēlēšanās - pabūt kādā Vācu Ziemassvētku tirdziņā. Bija to vērts :) Ne dēļ baigi labajiem pirkumiem, bet tie tirdziņi kā mākslas darbi, Vācu stilā par katru sīkumu padomāts.

Couch surfing

Pagājušajā rakstā apspriestie haotiskie plāni grozījās ap couch surfing. Tas ir tāds sociālais tīkls, kur cilvēki var "uzprasīties" palikt pie kāda vietējā pa nakti vai vienkārši satikties ceļojuma laikā. Ideja vispār ļoti forša un arī labi strādā. Problēma gan bija tajā, ka mēs gandrīz visi bijām iesācēji šajā jautājumā un līdz ar to mums naktsmājas atrast bija bišķiņ grūtāk. Tomēr sākotnēji plānoto vienu nakti visiem izdevās atrast.

Mēs veseli četri palikām pie Floreana. Irina mums samācīja taisīt Udmurti kartupeļu kūciņas. Labas vakariņas, jauks saimnieks. Kopumā secinājums, ka couch surfingu vajadzēs izmēģināt vēl kādreiz :)


Neuengamme Concentration Camp

Neuengamme atrodas netālu no Hamburgas, tādēļ izmantojām izdevību aizbraukt to apskatīt. Šī bija pasākuma depresīvākā daļa. Nebiju bijusi nevienā koncentrācijas nometnē. Mani laikam visvairāk pārsteidza apgalvojums par to, ka šī ir salīdzinoši maza koncentrācijas nometne. Pavadījām tur gandrīz trīs stundas un redzējām tikai mazu daļiņu no vienas izstādes. Grūti iedomāties, kādas izskatās lielās koncentrācijas nometnes...


2 comments:

vanags said...

Nu, a kur ir apraksts par sarkano lukturu rajonu?

Lauma said...

Fotografēt es tur kaut kā neuzdrīkstējos :)