Thursday, September 15, 2011

viskautkas nepabeigts

Building Weekend. Latviski to varētu pielīdzināt talkai. Vairāk vai mazāk par labu mums un Hellebaekai, pirmais no trijiem Dānijas gada laikā paredzētajiem šāda veida pasākumiem notika pagājušajā nedēļas nogalē mūsu skolā.

Kopš nedēļas nogales gan pagājis jau kāds laiciņš. Pēc šī building weekenda dabūju arī pirmo rudens vīrusu un pāris dienas biju gultas režīmā. Un šoreiz man tas tiešām nozīmēja gultas režīmu, jo mūsu istabiņā joprojām nav interneta.

Bet atpakaļ pie building weekenda..

Kopumā ideja ir laba - galvenokārt DI, bet arī skolotāji no draudzīgajām līdzīga stila skolām ik pa laikam savācas kādā no viņiem piederošajām vietām (skolām), lai veiktu nepieciešamos remonta darbus. Vairāk cilvēki kopā var paveikt vairāk.

Man, protams :), nepaveicās. Pati gan tādu darbu izvēlējos - tiku pie kāpņu telpas pārkrāsošanas - gan trepes, gan logu rāmjus. Grozi, kā gribi, nepilnās "pāris dienās" to nevar izdarīt ne trīs, ne astoņi cilvēki. Sanāk kaut kas līdzīgs stāstam par deviņām sievietēm un bērnu mēneša laikā.. Vienalga, cik cilvēkus saliek pie krāsošanas, pirmajai kārtai ir jānožūst, lai krāsotu otro.. Otrajai kārtai ir jānožūst, lai logus varētu atkal ielikt rāmjos. Un katra žūšana aizņem dienu.. Jautrībai un kašķiem mūsu komandā vietas pietika, bet darbu pabeigt neizdevās.

Līdzīgi gan gāja arī daudzām citām komandām. Kopumā ap 40 cilvēki remontēja četrus objektus - vienas skolotājas dzīvoklīti (tepat skolas telpās), koridori jaunajai active college, ārējās kāpnes no ceļa uz skolu un iekšējo trepju telpu. Neviens no šiem objektiem netika pabeigts, bet ir daudzi pamatīgi iesākti darbi..

Pirms (un arī pēc) šī pasākuma mani satrauca jautājums par kvalitāti - kāds varētu būt rezultāts, kad remontu veic "tik pieredzējuši" cilvēki kā es un pat vēl neprasmīgāki vietā, kur visticamāk nekad vairs nebūs jāatgriežas, un par darbu neviens nemaksā..? Iemācīties protams var daudz :) Bet cik labi ir tas, ka šīs "mācības" notika mūsu skolā, vēl nezinu.. Mums būs daudz, daudz iespēju šī gada laikā to visu pabeigt un pielabot...

4 comments:

JSA said...

нда.. менеджмент у вас там явно хромает.. я понимаю, если бы вы там картошку копали, то тогда - да, чем больше народу - тем лучше, а так.. взять пол сотни Равшанов и Джумшудов и надеяться, что за два дня они всё сделают помоему глупо.

Filips said...

Par kvalitāti, protams, atsevišķs stāsts, bet par efektivitāti ir sekojoši skaitļi:

1) pirms building weekend es vienā no istabiņām (istabiņas visas vienādas) ieklāju lamināta grīdu. Tas man aizņēma pilnu dienu (hz, pirmo reizi liku laminātu)
2) building weekendā pie lamināta likšanas man palīgā tika iedalīti vēl 3 cilvēki (bez pieredzes, protams). Kopā ar viņiem divu dienu laikā ielikām grīdas 3,5 istabās.

Kaut kā tā. Bet nu - 3 cilvēkiem iemācīju (!!) likt lamināta grīdas :D

Garsh said...

Izklausās jauki.

Unknown said...

varbūt šajos darbos galvenais uzsvars ir likts uz "building" ar domu nevis būvēt, bet veidot komunikāciju.. jo kopā strādājot pie lietām.. kuras visticamāk dari pirmo reizi mūžā.. ir vienojuši..
efektīvāk darba ziņā varētu būt vairākas nedēļas nogales vienā vietā, lai paspēj nožūt utml. un arī pēc kāda laika paskatoties uz savu darbu.. pamanīt kkādas kļūdiņas..
kkā prātā ienāca programmētāji, kuriem patīk ķerties pie jaunajiem projektiem.. to izstrādes fāzēs.. ieviest jaunas idejas.. un pēc tam pat atpakaļ neskatoties ierakties jaunos projektos..
lai novērtētu savu darbu.. tomēr vajag uzmest aci uz to pēc kāda laiciņa.. :)