Monday, September 5, 2011

sports, sports, sports

Ikdienā šis vārds skolā nav pārmēru populārs. Tomēr pagājušās nedēļas vidū diezgan labā noskaņā devāmies uz starpskolu sporta jeb olimpiskajām spēlēm. Ņemot vērā, ka tas bija pāri visai Dānijai, tad pa ceļam bija plāns šo to apskatīt.

Punkts B - Pludmale

Izbraucām mēs jau trešdienas pēcpusdienā, lai vakaru varētu pavdīt pēc iespējas tuvāk pirmajam apskates objektam. Lai tiktu pāri Dānijai kopā pagāja kādas piecas stundas. Skats pa logu tāds diezgan līdzens un nevisai iespaidīgs, ja neskaita tiltu no Sjaellandes. Tas bija varen liels :) Filipam varbūt kāds cits stāsts, jo viņš no rīta devās kopā ar Marku uz viņa Angļu valodas stundām Kopenhāgenā. Un no Kopenhāgenas viņi abi ar vilcienu brauca pievienoties mums.

Nakšņojām mēs vienā citā radniecīgā skolā. Viņi tur arī izskatījās uz mūziku orientēti, bet, par spīti tam, ka mūsu puiši pa nakti skraidīja apkārt pīpēdami pie meiteņu logiem, pārliecinājos, ka "mūsu bērni" salīdzinoši tomēr ir ļoti jauki :)

Pēc brokastīm devāmies apskatīt pirmo objektu - ļoti plašu, garu un līdzenu pludmali, kur katru dienu redzami paisuma un bēguma darbi. Skolēniem tur bija tik auksti un slapji, ka viņi bija gandrīz nedabūjami kaut bišķiņ prom no mašīnas. Bet mēs, kā parasti, izbaudījām :)


Nezināms punkts - Organic farm

Filips jau iepriekš rakstīja, ka mūsu skola īpaši mēģina aizrauties ar veselīgu uzturu. Līdz ar to esot šajā Dānijas pusē, obligāts apskates objekts bija viena no lielākajām bioloģiskajām saimniecībām Dānijā. Tā gan nav tā pati, no kuras mēs pērkam produktus, jo šie galvenokārt orientējas uz mazākām mājsaimniecībām. Tas mani diezgan pārsteidza - var tik vienkārši pasūtīt svaigus burkānus, un busiņš viņus pieved tieši no viņu fermas uz tavas mājas slieksni. Kaut kā šādu pakalpojumu Latvijā neesmu ievērojusi..

Šeit mūsu skolēni arī īpaši nesūdzējās un izskatījās tīri ieinteresēti. Rādīja mums lielos sīpolu, kartupeļu, burkānu un kukurūzu laukus un stāstīja par to, kā viņi tiek apkopti, izvairoties no ķīmisku produktu lietošanas gan audzēšanā, gan tālākā dārzeņu apstrādē.

Ēst mums atļāva visu, ko redzam. Un ņemt līdzi visu, cik varam iebāzt kabatās. Saldā kukurūza bija topā :)
Pasākums gan aprāvās bišķiņ ātri, jo Markam iekoda bite un viņam pret to ir alerģiska reakcija. Nācās visiem ātri meklēt slimnīcu (atradām).

Punkts C - Tvind jeb Olimpisko spēļu norises vieta

Un beigu galā - pašas olimpiskās spēles. Viss sākās piektdien no rīta ar ierašanos Tvind. Tā ir vieta, kur viss šo skolu koncepts sākās un te atrodas patreiz lielākā no skolām. Tur gan ir ne tikai internātskola bērniem, bet mācās arī nākotnes skolotāji.


Šai skolai vietas ir tiešām daudz, un tapēc viņi arī parasti rīko visādus kopējos pasākumus. Ierodoties tur dabūjām sev formas tērpus un viss var sākties. Noskaņojums visiem bija diezgan labs, neskatoties uz to, ka uz kopējo uzvaru cerības nekādas. Kaut arī vairākas skolas apvienojas vienā komandā, mūsu komanda vienalga bija salīdzinoši maza un nesportiska.

Bet jaunieši centās, kas mani laikam patīkami pārsteidza visvairāk. Nebija viņus jāgana pa krūmiem, kā tas mēdz notikt sporta rītos mūsu skolā. Pa lielam visi atrada sev vietiņu, kur piedalīties un punktiņi un medaļas krājās. Mūsu lielākie sasniegumi bija otrā vieta futbolā un pirmā vieta dejošanas sacensībās (šeit gan mūsu komanda bija nopietni gatavojusies un vismaz man izskatījās pārāka par citiem skolēniem).

Paši arī šur tur dabūjām piedalīties. Pirmo dienu es lielāko daļu pavadīju skaitot punktus loku šaušanā, bet pamēģināju arī pati izšaut, kā arī pakāpt pa sienu, virvi un pamētāju cirvi. Nekur gan nebija pieminēšanas vērts rezultāts, bet vismaz prieks :) Filips gan tika izdzenāts pa visām iespējamām komandu spēlēm - futbols, basketbols, volejbols. Kamēr beigās pats galīgi salauzts un arī bikiņ ietraumēti pirksti..

Kopvērtējumā 4. vieta (ja nemaldos, no sešām), kas mūsu skolai ir salīdzinoši pat ļoti labi.


5 comments:

Adrians said...

Wuhoo! :) Man savukārt bija fizmatu sports Baldonē. :D

vanags said...

Interesanti, cik ir jāmaksā burkāniem, lai tos atmaksātos piegādāt individuāli uz mājām. Vai arī to maksā "Eiropa"?

Lauma said...

Cik zinu, Eiropa nemaksā. Piemērs šeit: http://www.aarstiderne.com/Groent-frugt/BasisKassen.aspx

vanags said...

Es domāju, ka LV arī nav problēmu par 20 Ls dabūt kastīti ar dārzeņiem + piegādi līdz durvīm.

Lauma said...

Nu bišķiņ proporcija jāņem vērā.. Nezinu gan, cik te veikalos pārtika maksā.. Bet jā, dārgi tas ir. Interesanti, par cik LV tirgojot tādu kastīti varētu sataisīt biznesu? Nu tā, lai būtu gan pieprasījums, gan ienākumi...