Sunday, September 18, 2011

Pilsoniskie pienākumi teātrim pa vidu

Parasti nedēļas nogalēs, kurās skolēni paliek internātskolā, tiek plānoti izbraucieni, aktivitātes un vispārēja ar mācībām nesaistīta jautrība. Šajā nedēļas nogalē bija bišķiņ savādāk - ir pienācis laiks atkārtot pagājušajā pavasarī iestudēto lugu, kuru ir paredzēts rādīt pilsētas publikai septembra beigās Helsingoras pilsētassvētkos.

Tas izvērtās kaut kādā bišķiņ trakā nedēļas nogalē..

Vispār jau man teātra aktivitātes saistās ar jautrību. Bet šeit, paralēli jautrībai, ir arī pamatīgi stresa un strīdu paraugdemonstrējumi.

Un jā, vēl blakus teātra aktivitātēm mums sestdien bija nepieciešamas pāris brīvas stundas.. Mūsu vēlme doties pildīt savus pilsoniskos pienākumus - piedalīties 11tajās Saeimas vēlēšanās - te bija labi saprotama, jo Dānijā arī tikko bija vēlēšanas un visi šejienieši joprojām priecājas par iznākumu. Bet kaut kā laiks, kad tas viss notiek, nevienu īpaši neapmierināja. Beigu galā, saprotot, ka vēlēšanu datumu dēļ mums neviens nemainīs :), dabūjām brīvu rīta pusi.

Pirmo reizi biju Latvijas vēstniecībā. Ne tikai tā ka Dānijā, bet vispār. Exciting times :)

Latvijas vēstniecība Kopenhāgenā. Ar visu karogu un lielo metāla sētu.Dabūju pasē divus zīmogus. Pirmais viņai īsti nesanāca - nevarēja redzēt, kuras vēlēšanas tās ir. Balsot divreiz gan man neļāva..
Pie vienas Kopenhāgenas apciemošanas reizes mums bija paredzēts satikt arī patreiz Kopenhāgenā dzīvojošo Raimondu. Bet ņemot vērā to, ka tas bija sestdienas rīts un mums bija diezgan jāsteidzas atpakaļ, tad nesanāca viņu sagaidīt un, pēc mazas paklīšanas pa pilsētu, devāmies atpakaļ uz skolu..

Un tad nu lielās teātra jautrības divu dienu garumā. Tā vietā, lai mēģinātu atkal un atkal, cienījamajiem māksliniekiem viss ātri apnīk un diezgan labi attīstās dusmas uz visu pasauli. Viena no galvenajām aktrisēm ir jau paspējusi izdomāt, ka viss ir slikti. Joprojām ceru, ka viņa pārdomās! Savādāk viņa, šķiet, plāno vispār nepiedalīties.. Daži no aktieriem šogad vairs šeit nemācās, un mēs savā starpā varam sadalīt viņu lomas.. Un tā nu vairāk laika paiet dalot un pārdalot, mazāk laika pašiem mēģinājumiem. Bet, par spīti visam, kaut kāds progresiņš ir. Pēc pāris nedēļām mūs varēs redzēt uz lielās skatuves Helsingorā! :)

5 comments:

Mneema said...

buutu forshi peec tam redzeet video :)

JSA said...

njaa.. kaut kāds stresains jums tur darbs. Pēc ta visa darbs IT jums liksies garlaicīgs :D

vanags said...

A kāpēc skolēni nevar nepiedalīties? Jums tur tipa "es jums iemācīšu mīlēt Raini/Hamletu"?

Filips said...

Ieva - tu kā reizi varēji ierasties un klātienē paskatīties, ne? ;)

Jura - ir, ir stresains...

Vanag - it kā var nepiedalīties, to viņi ar skolotajiem apspriež. Te vairāk par problēmu - "&^%#, ja ne mogu tak rabotatj!"

Adrians said...

Go theater! :)