Thursday, May 2, 2013

dažiem ceļojums jāpārtrauc, lai citi varētu doties tālāk...

Tāda nu reiz ir tā skarbā dzīves patiesība. Esterei un Albertinai izrādās (!) kaut kur birokrātiskajā mašīnā ir pazuduši pases pieteikumi. Apsēdāmies un pieņēmām grūto lēmumu par to, ka viņām jāatgriežas un jāpiesakās pasēm vēlreiz.. Un tad varbūt, cerams, kad viņas tās pases dabūs un ja kāds kaut kur varēs tam atrast naudu, viņas varēs mums atkal pievienoties..

Vai tas nozīmē, ka esam ceļā uz Zambiju? Vēl nē. Joprojām mums trūkst trīs pases, no kurām viena ir šofera pase.. Šiem trīs cilvēkiem ir pateikti pases numuri, kas visiem liek domāt, ka daquí nada būs arī pašas pases. Turam visus īkšķus, lai tā būtu patiesība! Jo godīgi sakot, nevienu vairs negribu sūtīt mājās. Un šī "gaidīšana" man atsauc atmiņā četru mēnešu vīzas neziņu.. Kaut arī pirmie 60 Namībijas km līdz šim ir bijuši gana interesanti, ir laiks doties tālāk.

2 comments:

kaza said...

vai to visu ceļojumu finansē HUMANA? Kurš tad rūpēsies par pārbortam izmestajām meitenēm ? vai viņām nāksies atstāt arī skolu to sasodīto pasu dēļ?

Lauma said...

Ceļojumu galvenokārt sponsorē Angolas valdība.. Budžetā attiecīgi šādas problēmas nebij paredzētas.
Pāris meitenes Humana vēl varētu nosponsorēt, bet kopā ar citiem autobusiem šādi nelaimīgie ir kkādi padsmit.. Tā ka nez.. Pēc mazas mūsu pastresošanas un paši nākot "pie prāta" Humana solījās par viņiem parūpēties - sliktākajā gadījumā, ja naudu tā arī neizdosies sadabūt, pārceļot uz citu Angolas Ziemeļu skolu, kura ceļojumu uzsāks Augustā...