Friday, March 1, 2013

karnevāls

Pamanīju, ka Februāris jau paskrējis, bet galvenais šī mēneša kultūras notikums nav aprakstīts! Nu tad...

Jā, arī Angolā Februārī tiek organizēts karnevāls. Tas te ir ilgi gaidīts un liels pasākums. Es ar savu salīdzinoši aprobežoto zināšanu par kultūras pasauli biju iedomājusies, ka karnevāls ir tik tāda Brazīļu padarīšana. Izrādās, ka arī Brazīlija šo tradīciju aizguvusi no Portugāļiem, gluži tāpat kā Angola..

Laika gaitā viskautkas ir mainījies. Mūsdienās un Angolā tā ir tāda krāšņa, sociāla "sacensība" - kuram greznāki tērpi, lielāks priekšnesums, labāks messidžs.. Uz galvenās ielas ar saviem priekšnesumiem uzstājas dažādi kolektīvi no provinces pilsētiņām. Visus lielākos un mazākos priekšnesumus vērtē žūrija un uzvarētāji dabū naudas balvu. Huambo tā bija priekš manis pārsteidzoša - 16 000 USD! Jāatzīst, ka lielākā daļa, ja ne pat vairāk, droši vien tiek iztērēts uz priekšnesumu un tērpu sagatavošanu..

Ir arī video :)


Kā jau bija redzams, lai šis video taptu, mēs diegan nekaunīgi izlīdām priekšējās rindās; ne tā ka pirmajās, bet priekšā kopā ar apsardzi. Bišķiņ neglīši, bet man pirmais karnevāls, tādēļ ļoti gribējās! :)

Esot priekšējās rindās, nokļuvām arī vietējā rādio. Par to mūsu studenti mūs vēl ilgi apsmēja - Portugāļu valoda mums ir uzlabojusies, bet ne tik labi, lai stresainā balsī runātu iekš rādio! :D

Vispār vietējie mums piedeva un apsardze neiebilda pret atrašanos priekšā.. Vienīgi apsardzes suns mūs (pelnīti) gribēja aizdzīt kopā ar citiem, kuri mēģināja līst zem tribīnēm un vēl viskautkur... Filipiņa krekls bik cieta, bet citādi viss labi - pasākums ļoti izdevies! :)


2 comments:

kaza said...

skaista gan jumsim taa ziema, basaam kaajinjaam var dancot!!!! :)

Vienkārši Marija said...

Raugoties un klausoties karnevāla jautrajos ritmos,tā vien gribējās
iejukt tajā raibajā pūlī un diet
līdzi, aizmirstot par baltajām sniega kupenām un mīnusiem aiz
loga Rīgā... Jauki bija palūkoties jūsu priecīgajās sejās...