Monday, June 4, 2012

Pirmizrādes, utt

Kaut kad jau rakstīju, ka pavasaris Tvind skolās ir uz teatrālas nots. Skolēni iestudē savu lugu, DI savējo.. Un visi beigās visiem visu rāda :)

Skolēnu izrāde, protams, paspēja nomainīties no "Alises brīnumzemē" uz "Socialism is Great". Abām lugām nav ne vainas, viss tik atkarīgs no pieejamo aktieru klāsta. Un aktieri samainījās un nomainījās vēl vairāk reižu, nekā pati luga.

Pārsteidzošā kārtā iemanījos no skolēnu teatrālā haosa turēties pa gabalu. Galveno vadību un kritiku uzņēmās divi šeit esošie brīvprātīgie Pauls un Maikls, un Cadija, kura tika pielikta pie kostīmu dizaina. Manās acīs jau nu viņi izdarīja ļoti labu darbu ar visiem šiem "man neko negribās un es esmu zvaigzne" skolēniem, vēl pie tam robežojoties ar nulles budžetu. Tomēr mūsu "hit & run" menedžeriem pie sava stila arī jāpieturās un līdz pēdējam brīdim viss jākritizē un vienmēr jāpārliecinās, ka ir izteikts viedoklis un pēdējais vārds ir viņu :)

Pavisam gan ārpus skolas teātra arī nebijām. Tas protams forši. Interesanti jau tomēr.. Filips tika piesaistīts par aktieri mazā lomiņā un es rūpējos par tehnisko atbalstu - gaismām un skaņām un projekcijām.
Marša mācības Carstena vadībāFilipiņš iejuties revolucionāra lomā

Ar DI teātri bišķiņ vieglāk. Paši izvēlējāmies, paši režisējam un paši tēlojam. Izrādes palika tās pašas sākotnēji plānotās - divas mazas lugas no lielā Londonā apskatītā "The Bomb" iestudējuma. Es un Filips esam vienā ludziņā zem nosaukuma "The Letter of Last Resort", Cadija, Areks, Agne un Tomas iestudēja otru ludziņu ar diviem cēlieniem "There was a man, there was no man".
Mūsu DI teātra režisorsun mēs vērojam progresu.. :)
Agne un Tomaš iekš "There was a man, there was no man"Areks un Cadija iekš "There was a man, there was no man"
Es iejūtos Anglijas premjerministres lomāKopā ar Filipu (Džonu) izrādē "The Letter of Last Resort"

Skolēniem pirmizrāde (pēc pāris lokālām pirmizrādītēm) bija Roskildē. Tur viss jau bija sacensību garā. Uzvarētājiem ir iespēja doties tālāk uz valsts līmeņa sacensībām iekš Tvind. Mūsu skolēni man šķiet ļoti labā nozīmē izcēlās un tiešām bija pelnījuši iegūto 1. vietu. Tagad tik jācer, ka iekš Tvind ies tikpat labi un labāk!

DIu starpā šogad nav sacensības. Tāpat vien rādīsim izrādes un varbūt kaut ko padiskutēsim par kodolieročiem..

Sagatavošanās nu ir beigusies. Nākošreiz tad par to, kā tad mums iekš Tvind būs gājis... :)

No comments: