Sunday, June 24, 2012

Jāņojam pa Dāņu modei

Tā ir, Dāņi 23. jūniju arī neizlaiž, saucot to par Sankt Hans vakaru. Tradīcijas un iemesli gan viņiem bišķiņ savādāki. Kaut kā, ar baznīcas palīdzību, tas viss ir samijies nevis ar īsāko nakti gadā, bet gan raganu dedzināšanu un kāda svētā Jāņa dzimšanas dienu. Līdz ar to rītu un saullēktu neviens īsti negaida, bet ugunskurs un cepta gaļa ir pareizajā vietā.

Mūsu skola ballīti rīkoja iepriekšējā rakstā minētajā skolas kafejnīcā. Ielūgti bija visi ar skolu saistītie un nesaistītie viesi.
Pamatīgi grillējam, lai visus pabarotu :)Gardajai maltītei sekoja vairākkārt (ar visādu viltīgu paņēmienu palīdzību)
iegūts saldējums, mūzika un danči
Kad kļūst tumšāks, ballīte pārvietojās vēl tuvāk pie jūras. Tur arī Filipiņa lepnums - lielais raganu dedzināšanas ugunskurs. Par spīti vairākām nominācijām, neviena ragana gan tā arī neuzrāpās virsū... ;)
Es, savukārt, ar savām meitenēm esot sarunājusi Līgo vakarā atklāt peldēšanās sezonu. Par cik man neizdevās pierādīt, ka šāds solījums netika veikts, nācās vien to pildīt. Ūdens aukts, lūpas zilas, visiem zosāda un jaunieši priecīgi.. :)
Par spīti ugunskuram un tam, ka visu dienu pat cītīgi lija lietus, Latviskā Jāņu noskaņa īsti neuzradās. Bet pasākums tomēr izdevies!

No comments: