Saturday, July 30, 2011

Piedzīvojumu sākums


Nokļūšana līdz Internationale Efterskole pa Boserup

Visa pagājusī nedēļa tika pavadīta, lai no dzīvokļa izvāktu sakrājušos mantību. Paralēli tam asarainās atvadas un mūsu piedzīvojums ir sācies.

Nakts negulēta, satraukums liels, ceļamies jau ap četriem, lai laikā būtu lidostā.

Pagājušās nedēļas pakošanās bija gandrīz, gandrīz veiksmīga.. Tikai nieka 6kg pa daudz :) Izrādās lielu koferi mājas apstākļos nav viegli nosvērt (nu vismaz ne korekti) .. Bet šoreiz mūs konsultēja jauka AirBaltic meitene, kura ļāva sakrāmēt somas tā, lai lielais koferis nav smagāks par 32kg un sodu par liekajiem kg pat neprasīja.
Tālāki starpgadījumi mūs vairs nepiemeklēja un lidojums uz Kopenhāgenu bija mierīgs un miegains. Un gan somas, gan mēs paši veiksmīgi esam nonākuši Dānijā.

Tikpat veiksmīgi tika atrasts arī vilciens uz Roskildi. Biļete gan tāda mazliet jocīga.. Saucās clip card. Mums abiem atļāva izmantot vienu tādu, bet 'jānoklipo' deviņas reizes.. Tomēr šķiet, ka viss bija pareizi. Vismaz konduktore neiebilda.. :)
Vilciens ļoti zolīds un ātrs. Un Roskildē arī veiksmīgi atrasts 607 autobuss. Un tad nu mums neplānoti sanāca, ka bez jebkādiem starpgadījumiem esam ieradušies galapunktā (zemāk redzamajā kartē punkts A) stundu ātrāk, nekā bija plānots :)

Pirmā diena un daži pirmie iespaidi

Roskildes Internationale Efterskole pa Boserup atrodas kādus 6km ārpus Roskildes - skaista meža ietvarā. Mežs izskatās gandrīz kā Latvijā, bet tomēr ir kaut kas savādāks.. Var just, ka neesi mājās. Netālu no skolas ir arī fjords, kurš gan, pretēji manām iedomām par fjordiem, nav klinšains. Šeit arī jāatzīstas, ka par Dāniju zinu ļoti maz un izrādās, ka Dānija ir ļoti līdzena zeme.

Skolā mūs sagaida DI mentors Jaroslavs. Viņš ir no Lietuvas un pēc savas DI programmas jau kādus pāris gadus turpina te dzīvot un apmācīt jauniņos. Viņš mums uzreiz ierāda istabiņu un parāda skolas telpas un apkārtni. Ēka diezgan liela un kādu laiku varēs maldīties, lai iegaumētu kur kas atrodas. :)

Līdz pirmdienai mums ir brīvs laiks, lai iekārtotos un sapazītos. Šeit ik pa laikam uzrodas cilvēki, kuri patreiz ir DI programmas vidū, vai to jau ir pabeiguši, bet turpina te dzīvot. Un ir ieradušies arī divi Lietuvieši, kas būs vienā komandā ar mums. Kopā mēs būsim 10 - no visām trim Baltijas valstīm, Portugāles, Slovākijas un Krievijas.. Pārējos sagaidīsim tuvākajās dienās.

Iekārtošanās pagaidām ir ļoti mierīgā un nepiespiestā gaisotnē. Par cik ir zināms, ka ne visi paliksim šajā skolā, izkravāties pagaidām nesākam. Bet bišķiņ savākties tomēr nācās, jo somā, protams, bija izlijis šampūns un deguna sīrups.. Bet tas jau man kļūst par tradicionālu ceļošanas sastāvdaļu :)

Kamēr mūsu ģitāras ir ceļā, Filips uzlika trūkstošās stīgas vienai no šeit esošajām ģitārām. Un ģitāras skaņas liek justies jau diezgan mājīgi .. :)

7 comments:

Julija said...

Lauma, Tu kļuvi par pasniedzēju ?

Jūlija

Lauma said...

ne gluži par pasniedzēju. vairāk tā kā esmu ceļā, lai kļūtu par tādu kā 'sociālo misionāru'..

Lelde said...

Forši, ka esat veiksmīgi tikuši līdz pirmajam galapunktam. Mēs vakar savedām visas mantas un sākām ievākšanos. Pagaidām izrevidēta un sakrāmēta ir tikai virtuve, pārējās mantas vēl stāv kaudzēs :)

p.s. vakar tīrot skapjaugšas, sapratām kāpēc Filipam ir alerģija :P

aploks said...

Hey, prieks, ka esat piezemējušies veiksmīgi un viss jau notiek, un vēl lielāks prieks ka ir arī blogs :))

Turās :*

A.

SonicFlare said...

trolololo :)

Filips said...

Lol un muchas buchas visiem!

Anonymous said...

Veiksmi, vēlreiz veiksmi un iedvesmu! Forši, ka visu aprakstat - ir zināms, kas ar jums notiek un vēl skaidrs, ko darāt!:)