Thursday, July 25, 2013

jaunākās ziņas

Kā tas laiks skrien! Ieskatījos blogā un sapratu, cik sen un daudzkas nav Jums pastāstīts...

  • Pēdējās ceļojuma dienas pavadījām Bailundo - pilsēta, kas vairākiem mūsu studentiem ir mājas. Kaut arī man sākumā un vidū tā likās slikta ideja, beigās tomēr viss bija labi. Mājīgās sajūtās iemanījāmies vēl bišķiņ piespiesties un izpētīt pilsētu, salīdzināt to ar mūsu ceļojuma pieredzi, un sarīkot pamatīgu pēdējā vakara ballīti. Trokšņi beidzās tikai ap pieciem rītā, kad DJs pārstāja spēlēt mūziku un senhors Lundaka ar mikrafona palīdzību mēģināja visus saorganizēt uz pēdējo braucienu līdz Huambo. Izbraukt gan bija paredzēts tikai 7:30.. :) 
  • Vienīgā Bailundo nožēla, ka netikām līdz Karalim. Viņš ir tālu un daudz izslavēts kā vīrs ar lielu varu un maģiskām spējām. Sapirkām vīnu, cigaretes, ziepes un gaili, ko viņam dāvināt (vai pat kaut kādā rituālā izmantot.. līdz galam nesapratu..), bet diemžēl tieši pirms izbraukšanas mūs sasniedza ziņa, ka Karalis ir slims un mūs pieņemt nevarēs. Tā ka laikam neuzzināsim, kā tur ar to maģiju...
  • Vēl viena bēdīgā ziņa no Bailundo - mūsu vīru komanda futbolā zaudēja 0:5 un dāmas 0:7. Vīri cīnījās labāk, bet mums attaisnojums - viņas drausmīgi kāvās! .. Un ne jau tapēc, ka mūsu dāmu komanda ir pilnīga haosa paraugs :) 
  • Un vēl viena labā ziņa no Bailundo - Cadija mūs atbrauca apciemot! Tāds prieks bij atkal paklačotes! :) Un tik daudz bij par ko klačot.. Izrādās mūsu studentiem ir līdzīgi plusi un mīnusi un ko tik gan viņa, gan mēs neesam pieredzējuši šo pēdējo četru mēnešu laikā!
  • Pirmdien atgriezāmies Huambo. Pēdējos 5 ceļojuma kilometros gan iemanījāmies pārplēst autobusa siksnu.. :D Bet par laimi rezerve vēl bija un uzspējām laikā uz ļoti oficiālo sagaidīšanu pilsētas centrālajā laukumā. Grūti gan visiem bija noturēties oficiālajā noskaņojumā, jo bija lieli atkalredzēšanās prieki! :)
  • Uz atgriešanos mums ir ne tikai atkalredzēšanās prieki, bet arī vienas atvadas. Ewinka mūs pamet un dodās apciemot savu patreiz Argentīnā studējošo draugu. Un kas gan var viņai pārmest - es arī nenoraidītu ielūgumu uz Argentīnu :) Žēl protams ir, bet ceram atkalredzēties Dānijā, Latvijā vai Slovākijā :)
  • Izrādās, ka nevar pa visu Āfriku izceļoties nesaķerot kkādu sū**.. Mājās atgriešanās prieki bija īsi, jo pēc pirmās brīvdienas mēs ar Filipu nolikāmies ar vēdersāpēm. Šodien apciemojām ārstu un Filipiņam jau apstiprināja vēdertīfu, man vēl rītdien jāiet testēties. Tomēr izskatās, ka brīvā nedēļa tiks pavadīta ne visai patīkamā gaisotnē. Visiem, kas tagad sāka stresot - nevajag! :) Šeit viņi ar šīm slimībām ir labi pazīstami un ceram ātri būt atpakaļ uz pekām..

2 comments:

kaza said...

Laumiņ, lūdzu paziņo, kā jums ar veselību.Ar tik smagu infekcijas slimību nav joka lieta ceļot, neatrodoties mediķa uzraudzībā. Atūdeņošanās draudi ir lieli un arī, ja ir augsta temp.nepieciešama nopietna ārstēšana.Lūdzu paziņo,cik
nopietns ir stāvoklis, un kur atrodaties pašlaik.

Filips said...

Palasot wiki tiešām izklausās pabriesmīgi.
Reāli gan potētiem cilvēkiem ar antibiotiku kursu ir galīga lafa - dažreiz vakarā sāp vēders un sūdi zaļā krāsā.
Citādi viss bumbās.