Saturday, October 6, 2012

be careful what you fish for..

.. jeb uzmanīgi ar to, ko vēlies :)

Daudz reiz esam pieminējuši Boserupas skolu - ar mūsu Hellebaeku saistīto sadraudzības skolu Roskildē. Programmas sākumā Boserupā pavadījām pirmo iepazīšanās nedēļu un tad likās, ka varbūt pat labāk gribētos palikt padzīvot šajā skolā. Nu gads ir pagājis un esam atgriezušies Boserupā...

Kas notiek? Esam iesnieguši papīrus tālākai apstrādei un gaidam. Kā vienmēr, ir problēmas - vēstniecība saka, ka vajag dažus papīrus pielabot; tieši kā reizi tos no Angolas. Ceram, ka viņiem tur Angolā tas ies ātri.. Godīguma labad jāpiebilst, ka šoreiz pat īsti Angolas kolēģi nav vainīgi.. Nu neviens nav vainīgs.. Tikai viņiem zināmu iemeslu dēļ vēstniecība vienkārši piekasās, kur pat īsti nav pie kā piekasīties.. Pagaidām gan ir cerības, ka tam nevajadzētu vispārējo pasākumu īpaši palēnināt vai nobremzēt. Redzēs..

Tikmēr mums Boserupas skola ir izteikusi par Hellebaeku draudzīgāku piedāvājumu. Ņemot vērā, ka mēs mētājāmies apkārt pa Kopenhāgenu bez darba un naudas, viņi tomēr esot ar mieru mums samaksāt, ja mēs viņiem palīdzēsim ap skolu dārzu sakopt un vēl varbūt šo to padarīt.. Tā teikt, kamēr gaidam.. Piedāvājums draudzīgs gan naudas, gan dzīvesvietas ziņā, un pat patīkams. Esam atgriezušies pie darba, kur īpaša līdzdomāšana nav nepieciešama un caurām dienām var klausīties audio grāmatas :) Šī daļa man šajā gaidīšanas un būvēšanas laikā visvairāk patīk - esmu pamatīgi pavirzījusies uz priekšu savā "must read" sarakstā :)

Bet tomēr... Visas kādreizējās vēlēšanās dzīvot Boserupā un nekad nezūdošā vēlme pavadīt cauras dienas lasot grāmatas neiedomājos gluži šādi jeb par tādu cenu. Nez kādā formā (un joprojām arī jautājums "vai?") piepildīsies tā vēlēšanās par Āfriku / Angolu..

1 comment:

Aija said...

Nure, sapņi piepildās! Un ko gan vairāk cilvēks var vēlēties ;)