Thursday, May 10, 2012

Mazliet aizkavējies atstāsts

Kaut arī ikdienā no vasaras mums te ziņas un miņas gandrīz nekādas, dažas dienas no vasaras atvaļinājuma jau pagājušas. Tās mums izdevās pavadīt ne tikai Dānijai neraksturīgā vasarīgā gaisotnē, bet arī ļoti patīkamā kompānijā - mūs uz trīs dienām apciemoja Kaspīts, Inesīte un Una!

Mēģinājām viņiem parādīt Dāniju un mūsu šīgada ikdienu cik nu vien plaši un krāšņi varējām - gan visas mūsu skolas un jūrmalas, gan Kopenhāgenu.

Pirmā pasēdēšana/pagulēšana pludmalē HellebaekāKam seko otrā pasēdēšana pludmalē pie Boserupas Roskildē

Galu galā izmantojām arī izdevību, ka pie mums ciemos ir atbraucis kāds jaunāks ceļotājs un aizgājām arī uz Kopenhāgenas Zoo un pilnu programmu atrakciju parkā Tivoli :)

Zooloģiskajā dārzā mums bija jāskraida gar obligātajiem objektiem - šimpanžu barošana Filipam, zebras Unai un mans mērķis iet ar lielu līkumu gar čūskām.. Beigu gala sajūta gan bija, ka caur visu skraidīšanu visu arī dabūjām apskatīt. Nav pārāk liels Zoo un daži dzīvnieciņi būrīšu ziņā diezgan apdalīti. Ziloņiem gan māja liela un varena. Tas tur esot jaunākais arhitektūras veidojums.

Zebra iet skatīties zebrasPirmo reizi dzīvē redzēju Tasmānijas velnu. Ļoti dusmīgs, visu laiku skrien.

Vēl mums bija tas gods iepazīties ar Inesītes Kopenhāgenā dzīvojošo māsīcu Ievu un viņas ģimeni. Jauki cilvēki un interesanti parunāties ar citiem te nonākušiem Latviešiem. Un paēst picu kapsētā :D


Ieva jau kādus gadus desmit dzīvojas pa Dāniju un ir saprecējusies ar Dāni Sebastjanu. Meitiņa viņiem arī diezgan Dāniska :) Kaut arī viņa šķiet diezgan labi saprata Latviski, runāt viņai nesanāca. Tas mums sagādāja dažas nesaprašanās Tivoli. Ieva gaida vēl vienu bērniņu un no karuseļiem viņai nācās atturēties. Līdz ar to Annika, kurai laikam bija radies iespaids, ka es saprotu Dāņu valodu (un brīžiem bišķiņ arī sapratu..), izvēlējās mani par savu pavadoni. Un tad bērnam sanāca bišķiņ sapīkt, kad izrādijās, ka neko daudz es nesaprotu.. :)

Kopumā diena riktīgi izdevusies. Saule, cukurvate un karuseļi!

Mana mazā draudzene :)Cukurvateee! 
Tivoli viņiem laba programma - uzliec bērnam divas caurlaides un jebkurš pieaugušais var iet līdzi atrakcijāsTā nu mēs visi dabūjām izbraukāties ar bērnu iecienītajiem karuseļiem.
Un bērni visu izbaudīja vismaz kādas piecas reizes..

Visā visumā, jautras trīs dienas. Nevaru vien sagaidīt atvaļinājuma otro un galveno daļu - jūlijā, Latvijā.

3 comments:

Inesīte said...

Un kur tad stāsts par Dāņu dzelzceļa satiksmi? =)

Lauma said...

Inesīt, tas Tev jāizstāsta. Tā teikt ar svaigu skatījumu uz Dāņu vilcienu satiksmi un visu ar to saistīto :)

Inesīte said...

Izskatās, ka latviešu vilcieni labāk bremzējas kā dāņu.=)
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/274171

cietušo nav un satiksme arī nav traucēta.