Monday, January 30, 2012

Garās atvadas

Tāda sajūta, ka ļoti sen nav sanācis neko šeit ierakstīt. Kopš filmu festivāla ir ļoti daudz kas noticies, tādēļ turpmāk stāsts par daudzajiem priekiem un dažām bēdām pavadot daļu no mūsu biedriem - to daļu, kura Dānijā bija pusgadu pirms mums un mūs te sagaidīja. Egle, Jessica, Marija un Gilberto savu Dānijas gadu ir pieveikuši. Apsveicam!

Diemžēl Gilberto šis gads noslēdzās uz bēdīgas nots.. Tā arī pirmā un galvenā bēda. Dažas dienas pirms atvadu pasākuma Gilberto nopietni saslima. Viņam jau iepriekš bija problēmas un viņš nevarēja ēst laktozi saturošus produktus. Beigās tas viss izvērtās vēl nopietnāk, diagnozi gan tagad nepateikšu. Bet uz Āfriku ārsti viņam pagaidām neiesaka braukt :( Turam īkšķus! Ir cerība, ka viņš savām dāmām varēs pievienoties pēc pāris mēnešiem.

Atpakaļ pie jaukās puses. Februāra komanda mums visiem dikti patika un prieks, ka viņi savam mērķim ir pietuvojušies. Ar to tad gribējām viņus kārtīgi apsveikt un arī atvadīties no viņiem kā pienākas. Parasti te pieņemts sarīkot tādu oficiālu kopā pasēdēšanu ar skolu direktoriem. Mēs nolēmām izvērsties plašāk un izklaides sākām jau iepriekšējā vakarā, guļot visi kopā uz matračiem vienā lielā telpā, un brokastīm pie ugunskura.
Pēc tam visi kopā izbraucām uz Kopenhāgenu iemācīties pēdējo Āfrikā noteikti vajadzīgo lietu :)
Un pavizinājām meitenes (un pēc tam arī paši pavizinājāmies) ar Kristiānijas superuztūnētajiem velosipēdiem.
Dienu noslēdzām ar jau agrāk pieminēto tradicionālo ballīti kopā ar skolotājiem, skolēniem un direktoriem. Sanāca ļoti jautri - tropiskā stilā atceroties pagājušo gadu caur dziesmām un priekšnesumiem. Īpaši izcēlās mūsu skolas skolēni ar dzejisku Egles attēlojumu un pašas prombraucošās meitenes ar muzikālu atskatu uz pirmo DI gadu.
Par tradīciju ir kļuvis prombraucējiem dāvināt viņus raksturojošu cepuri.Egle, Marija, Jess un Gilberto.
Filips sacepa šeit īpašu slavu ieguvuošo siera kūku.un pēdējais sveiciens Eglei no mūsu skolēniem.. :)
UN vēl, UN vēl.. Ar šīm atvadām mums vēl nepietika :) Ņemot vērā, ka ballītei sekoja mūsu brīvā nedēļas nogale, mēs Eglei, Marijai un Jessicai izsekojām uz Londonu :), no kurienes viņas tālāk lidos uz Zambiju.

Paldies ne tikai labajai kompānijai, bet arī laika vecītim par laika apstākļiem. Gandrīz visu laiku pavadījām izstaigājot Londonu krustu šķērsu un atvadām pa vidu dabūjām riktīgi feini atpūsties.

Mūsu iecienītā otro brokastu vieta.Šoreiz brokastīs vafeles ar zemenēm un šokolādi :)
Ietrāpījām Londonā uz Ķīniešu Jaungada svinībām.Tā arī neko īpašāku par dekorācijām neredzēju. Cilvēku tur gan bija dikti daudz...
Parkos tomēr mierīgāk un feināk :)Biedzot arī attā mūsu meitenēm! Lai izdodas!

Pa vidu visam, kamēr no vieniem atvadamies, ar citiem "saksrienamies". Kaut kā tieši ietrāpījām Londonā uz Kārlīša vārda dienu :)
Prieks bija satikties un paldies, ka sastādīji Filipam kompāniju / pacietāt manus "svārku meklējumus". :D

6 comments:

vanags said...

Mitra Egle?

Lauma said...

Jā, Vanag, var tā teikt :D
Pati uzprasījās ierodoties uz pasākumu peldkostīmā :)

kaza said...

nu gan jums trakajiem kosmopolītiem jautri iet ! :)

Aija said...

Tās svītrainās zeķes ir SUPER!

Aija said...

Bet ziemas un sniega tur laikam nav?

Lauma said...

Paldies! :)
Londonā galīgi nebija ne ziemas, ne sniega. Dānijā bišķiņ ir.. Bet nu līdz -30 dikti tālu ;)